VEGETARISCHE SPAGHETTI CARBONARA MET HUTSPOT GROENTEN
Ben je een liefhebber van pasta? Maar is een goede hutspot op zijn tijd ook niet verkeerd? Dan hebben wij een geweldig recept voor jou. Een vegetarische spaghetti carbonara met natuurlijk onze eigen hutspot groenten -verkrijgbaar bij Deen Supermarkten en Lidl. Deze spaghetti kan je helemaal naar wens afmaken met zongedroogde tomaten en peper en zout. Geloof ons, de spekjes zul je niet missen in deze spaghetti carbonara variant. 😉
Recept voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 350 gram spaghetti
- 1 kg vers gesneden hutspot groenten
- 5 tenen knoflook
- 20 gram verse peterselie
- Olie van zongedroogde tomaten
- 1 theelepel paprika poeder
- 300 milliliter kraanwater (heet)
- 1 groentebouillon blokje
- 100 gram natural roomkaas
- 2 eieren
- 100 gram geraspte kaas (parmezaan)
Stap 1: Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olie van de tomaten in de wok en roerbak hierin de hutspot 10 min.
Tip: Kook het water alvast in de waterkoker, dit zorgt ervoor dat het water sneller kookt in de pan.
Stap 2: Snipper de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Voeg de knoflook, peterselie, paprikapoeder en naar smaak peper en eventueel reepjes zongedroogde tomaat toe aan de hutspot. Voeg het hete water, bouillonblokje en roomkaas toe. Breng al roerend aan de kook en laat 3 min. koken.
Stap 3: Klop de eieren los. Zet het vuur laag. Roer de eieren erdoor en schep direct de spaghetti erdoor. Voeg naar smaak nog peper en zout toe. Naar wens kan ieder er nog kaas over strooien.
Tip: Diepe borden zijn perfect om spaghetti in op te dienen.